FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva Juščenkova inozemna destinacija bit će Moskva

MOSKVA, 28. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Pobjednik ukrajinskih izbora,prozapadni reformator Viktor Juščenko, potvrdio je u interviewu uutorak jednom ruskom listu da će njegov prvi posjet inozemstvu bitiposjet Moskvi, ali je istodobno osudio rusko uplitanje u predizbornukampanju za ukrajinske predsjedničke izbore.
MOSKVA, 28. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Pobjednik ukrajinskih izbora, prozapadni reformator Viktor Juščenko, potvrdio je u interviewu u utorak jednom ruskom listu da će njegov prvi posjet inozemstvu biti posjet Moskvi, ali je istodobno osudio rusko uplitanje u predizbornu kampanju za ukrajinske predsjedničke izbore.

"Vrlo vjerojatno ću najprije ići u Moskvu. Moram pokazati Rusiji da su naši odnosi do sada bili falsificirani, a određivali su ih ukrajinski klanovi. Tu stranicu moramo okrenuti", rekao je Juščenko za ruski dnevni list Izvjestija.

Juščenko je podsjetio da je Rusija tijekom predizborne kampanje "podržavala jednog kandidata", te je naglasio da je "Moskva bila oblijepljena plakatima (njegovog protukandidata Viktora) Janukoviča".

Ipak, dodao je Juščenko, "ako mislimo na interese Ukrajine, moramo jednom zauvijek shvatiti da je Rusija naš partner."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙