FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan broj međunarodnih promatrača u Ukrajini

KIJEV, 25. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Rekordan broj međunarodnihpromatrača, njih 12.187, okupio se u subotu u Ukrajini kako bi unedjelju nadzirali ponovljeni drugi krug predsjedničkih izbora,izjavio je šef središnjeg izbornog povjerenstva Jaroslav Davidovič.
KIJEV, 25. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Rekordan broj međunarodnih promatrača, njih 12.187, okupio se u subotu u Ukrajini kako bi u nedjelju nadzirali ponovljeni drugi krug predsjedničkih izbora, izjavio je šef središnjeg izbornog povjerenstva Jaroslav Davidovič.

Davidovič je kazao da se 12.187 međunarodnih promatrača prijavilo središnjem izbornom povjerenstvu. Najveći broj dolazi iz europskih zemalja i Rusije, a dosta ih stiže i iz etničkih ukrajinskih zajednica iz cijeloga svijeta, javljaju ukrajinski mediji. Središnje izborno povjerenstvo je prihvatilo prijave svih onih koji su izrazili želju da prate ukrajinske predsjedničke izbore, u nedjelju 26. prosinca.

Međunarodni će promatrači pratiti izbore zajedno s više od 300.000 ukrajinskih izbornih promatrača koje su nominirali dvojica kandidata Viktor Juščenko i Viktor Janukovič.

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mišljenja, oporbeni kandidat Juščenko trebao bi pobijediti na izborima u nedjelju.

Ukrajinski institut za društvena istraživanja (UISR) objavio je da bi Juščenko svog protivnika, sadašnjeg premijera Viktora Janukoviča, mogao pobijediti s 14 bodova razlike.

Prema rezultatima ispitivanja, Juščenko će osvojiti najmanje 51 posto glasova, za razliku od Janukoviča koji bi mogao dobiti 37 posto glasova. Dvanaest posto ispitanih je izjavilo da će ili bojkotirati izbore ili glasovati protiv obojice kandidata.

Na izborima 21. studenoga Janukovič je tijesno pobijedio Juščenka, ali je Vrhovni sud poništio rezultate izbora zbog prijevare.

Juščenko je tvrdio da su Janukovičeve pristaše u regionalnim vladama ukrale oko tri posto njegovih glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙