FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko otrovan tijekom večere s obavještajcima?

KIJEV, 15. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef ukrajinske oporbe ViktorJuščenko aludirao je u srijedu na konferenciji za novinare da jeotrovan dioksinom tijekom večere s dužnosnicima tajnih službi danprije nego se razbolio.
KIJEV, 15. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef ukrajinske oporbe Viktor Juščenko aludirao je u srijedu na konferenciji za novinare da je otrovan dioksinom tijekom večere s dužnosnicima tajnih službi dan prije nego se razbolio.

Juščenko je optužio trenutačnu vlast da ga je pokušala eliminirati, ali nije nikoga imenovao.

On je u srijedu podsjetio da je dan prije početka svojih zdravstvenih tegoba, 5. rujna, večerao sa šefom ukrajinskih tajnih službi SBU (bivši KGB) generalom Ihorom Smečkom i njegovim zamjenikom, te je dao naslutiti da je otrovan tijekom te večere.

"Jedini je problem što nisam pojeo i popio sve što mi je bilo namijenjeno. Problem za vlast je što sam ostao živ", rekao je i naglasio da je "upotrijebljeni otrov djelovao trenutačno".

"Tužiteljstvo koje je pokrenulo istragu o mom trovanju ima jednostavan zadatak, a to je kako naći ljude koji su upleteni u taj atentat", dodao je Juščenko.

Favorit za predsjedničke izbore 26. prosinca, Juščenko je kazao da je zdrav i sposoban izvršavati predsjedničke dužnosti unatoč trovanju koje mu je lice izbrazdalo aknama.

Juščenkovi liječnici u Beču su prošle subote objavili da je on otrovan dioksinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙