FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Izravni letovi dovode veći broj Škota na hrvatsku obalu

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Uvođenje izravnih letova iz Škotskeprema većem broju turističkih odredišta u svijetu imat će snažanutjecaj na izbor mjesta u kojima će Škoti sljedećih godina ljetovati,predviđa Udruga britanskih turističkih agencija, piše The Scotsman odnedjelje.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Uvođenje izravnih letova iz Škotske prema većem broju turističkih odredišta u svijetu imat će snažan utjecaj na izbor mjesta u kojima će Škoti sljedećih godina ljetovati, predviđa Udruga britanskih turističkih agencija, piše The Scotsman od nedjelje.

Škotska je izravnim letovima do sada bila uglavnom povezana sa Španjolskom, a za putovanje na druge turističke destinacije Škoti su se morali služiti većim zračnim lukama u Engleskoj, piše list. Posljednji podaci iz istraživanja Udruge britanskih putničkih agencija, međutim, pokazuju da je uvođenjem novih izravnih veza došlo do pada broja Škota koji na odmor odlaze u Španjolsku, te da će zemlje koje će zabilježiti najveći porast broja škotskih turista biti Češka, Kanada i SAD, navodi list.

Sve popularnije destinacije postaju i Hrvatska, Bugarska, Kuba i Turska, nastavlja list. Udruga britanskih putničkih agencija, na temelju istraživanja koje je provela agencija Mintel, predviđa da će 2005. godine u Hrvatskoj broj posjetitelja iz Škotske porasti za 77 posto, što znači da će se pored ovogodišnjeg broja od 17000 Škota sljedeće godine u Hrvatsku uputiti dodatnih 13000 škotskih turista, piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙