FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janukovičev tim će se obratiti Vrhovnom sudu zbog "nepravilnosti"

KIJEV, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Suradnici proruskog kandidataViktora Janukoviča, poraženog u ponovljenom drugom krugupredsjedničkih izbora u Ukrajini, najavili su u ponedjeljak da će naVrhovnom sudu dokazati "sustavne nepravilnosti" tijekom nedjeljnogglasovanja.
KIJEV, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Suradnici proruskog kandidata Viktora Janukoviča, poraženog u ponovljenom drugom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini, najavili su u ponedjeljak da će na Vrhovnom sudu dokazati "sustavne nepravilnosti" tijekom nedjeljnog glasovanja.

"Obratiti ćemo se Vrhovnom sudu gdje ćemo ukazati na sustavne prekršaje u trećem krugu predsjedničkih izbora", izjavio je zastupnik Nestor Šufrič, Janukovičev predstavnik u središnjem izbornom povjerenstvu.

Izbori su organizirani po nalogu Vrhovnog suda koji je zbog utvrđenih masovnih prekršaja poništio izbore do 21. studenoga na kojima je pobijedio Janukovič. Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) je nedjeljne izbore ocijenila "velikim korakom naprijed" u odnosu na izbore 21. studenoga.

Prozapadni oporbenjak Viktor Juščenko je dobio 52,22 posto glasova, 8 posto glasova više od svog rivala Viktora Janukoviča (43,99 posto), nakon 99,02 posto prebrojanih glasova birača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙