FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski premijer tražio da vojnici uguše prosvjede

LONDON, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski premijer ViktorJanukovič lobirao je kod predsjednika Leonida Kučme da primijeni siluprotiv prosvjednika koji se već dva tjedna okupljaju u Kijevu u znakpotpore njegovom protivniku Viktoru Juščenku, objavio je u utorakFinancial Times.
LONDON, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski premijer Viktor Janukovič lobirao je kod predsjednika Leonida Kučme da primijeni silu protiv prosvjednika koji se već dva tjedna okupljaju u Kijevu u znak potpore njegovom protivniku Viktoru Juščenku, objavio je u utorak Financial Times.

Janukovič je demantirao te navode u izjavi koju su objavili ukrajinski mediji. Od predsjednika je samo zatražio, kako je rekao, da uspostavi red.

Britanski je dnevnik prenio izjavu zapadnih diplomata koji su rekli da su Janukovič i predstojnik ureda predsjednika Viktor Medvedčuk vršili pritisak na Leonida Kučmu da pošalje vojnike.

"Ja znam da su mnogi predstavnici (državnog) aparata lobirali kod predsjednika da uvede izvanredno stanje. Predsjednik je od prvog trenutka bio protiv primjene sile", rekao je Vasil Baziv, zamjenik čelnika Kučmine administracije.

Diplomati su rekli da je Kučma očito opozvao vojnike iz ministarstva unutarnjih poslova jer nije želio napustiti ured s okrvavljenim rukama.

Janukovič, čiju je izjavu prenio Interfax u Ukrajini, rekao je da je ta informacija "lažna". "Ja sam samo zatražio da se uspostavi red. Nije bilo govora o dovođenju vojnika, nego o osiguravanju reda i poštivanju ukrajinskog Ustava".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙