FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednička kandidatkinja Kosor u Mostaru

MOSTAR, 20. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-aJadranka Kosor pozvala je danas u Mostaru Hrvate u BiH da glasuju zanju.
MOSTAR, 20. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je danas u Mostaru Hrvate u BiH da glasuju za nju.

"Ako budem izabrana za hrvatsku predsjednicu, držat ću se svih ustavnih odredaba koje govore da se Hrvatska mora skrbiti za Hrvate izvan Hrvatske, a posebice bih vodila računa o Hrvatima u BiH. Njihov je prinos u obrani hrvatske suverenosti nemjerljiv", rekla je Jadranka Kosor.

Ona se u Mostaru sastala s predstavnicima stradalničkih udruga Domovinskog rata HVO-a koje su poduprle njezinu kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske.

Kosor je objasnila kako je s predstavnicima tih udruga danas najviše razgovarala o sporazumu između Hrvatske i BiH kojim bi se uredila prava pripadnika HVO-a. Po njezinim riječima taj će sporazum biti potpisan iduće godine, a stupit će na snagu 1. siječnja 2006.

Kosor je posjetila Sveučilište u Mostaru, jedinu visokoškolsku ustanovu u BiH na hrvatskom jeziku i Kliničku bolnicu.

"Hrvatska će iduće godine Hrvatima u BiH pomoći s 87 milijuna kuna. Od toga je Sveučilištu u Mostaru namijenjeno 14, Kliničkoj bolnici 30, a za povratak prognanika oko 20 milijuna kuna", rekla je Jadranka Kosor.

Posebice je podsjetila na važnost Sveučilišta u Mostaru u očuvanju hrvatskog jezika, kulture i identiteta u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙