FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP odbio prigovor Slavena Letice

ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP)odbilo je prigovor predsjedničkog kandidata Slavena Letice koji jeustvrdio da je HSS sebi i svom predsjedničkom kandidatu priskrbio'ekstra' sat vremena na HTV-u, te tako prekršio pravo na jednakpristup medijima svih predsjedničkih kandidata.
ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je prigovor predsjedničkog kandidata Slavena Letice koji je ustvrdio da je HSS sebi i svom predsjedničkom kandidatu priskrbio 'ekstra' sat vremena na HTV-u, te tako prekršio pravo na jednak pristup medijima svih predsjedničkih kandidata.

Letica je DIP-u prigovorio da je "jedna politička stranka koja se natječe na predsjedničkim izborima u utorak, 22. prosinca, na Drugom programu HTV-a od 17,30 do 18,30 sati priskrbila ekstra sat vremena za sebe i svog predsjedničkog kandidata" i time prekršila pravo na jednak pristup medijima svih predsjedničkih kandidata.

DIP u današnjem priopćenju ističe da televizijskom emisijom koju spominje Letica nije povrijeđena odredba Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske koja obvezuje na jednakost kandidata u izbornoj promidžbi.

DIP ocjenjuje da je sadržaj emisije bio usmjeren isključivo na obilježavanje obljetnice jedne političke stranke, a ne na iznošenje predizbornog programa pojedinog predsjedničkog kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙