FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina prijeti Tajvanu

PEKING, 27. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Ocjenjujući odnose s Tajvanomteškima, komunističko vodstvo u Pekingu zaprijetilo je u ponedjeljakda će vojnom silom slomiti svaki pokušaj Tajvana prema neovisnosti.
PEKING, 27. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Ocjenjujući odnose s Tajvanom teškima, komunističko vodstvo u Pekingu zaprijetilo je u ponedjeljak da će vojnom silom slomiti svaki pokušaj Tajvana prema neovisnosti.

U prvom nacionalnom obrambenom dokumentu, objavljenom otkako je novi predsjednik i šef partije Hu Jintao preuzeo vojni vrh u rujnu, ističe se da je sveta dužnost kineskih oružanih snaga da spriječe tajvanske snage da podjele zemlju.

U Bijeloj knjizi navodi se nadalje da će kineski narod i oružane snage odlučno slomiti svaki nesmotreni pokušaj Tajvana prema neovisnosti.

U dokumentu se upozorava da tajvanski čelnici i dalje čekaju povoljan trenutak da proglase neovisnost Tajvana putem tzv. ustavne reforme.

Takve aktivnosti najveća su prijetnja kineskoj suverenosti i teritorijalnoj cjelovitosti kao i miru i stabilnosti na obje strane Tajvanskog tjesnaca i u regiji, navodi se u dokumentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙