FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI 2008: nastavlja se izgradnja stadiona u Pekingu

PEKING, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Nakon šest mjeseci stanke upekingu su nastavljeni radovi na izgradnji Olimpijskoga stadiona"Ptičje gnijezdo", na kojem će se u kolovozu 2008. otvoriti Olimpijskeigre, objavila je agencija Nova Kina.
PEKING, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Nakon šest mjeseci stanke u pekingu su nastavljeni radovi na izgradnji Olimpijskoga stadiona "Ptičje gnijezdo", na kojem će se u kolovozu 2008. otvoriti Olimpijske igre, objavila je agencija Nova Kina.

Kinezi su zbog enormnih troškova napravili novi projekt u kojem nema pokretnog krova i četiriju golemih video-ekrana, dok je i ukupna masa betona i čelika koja će se ugraditi u stadion smanjena sa 47.000 na 32.000 tona.

Prema prvotnim planovima stadion je trebao koštati više od 390 milijuna eura, no sada će ti troškovi biti manji, dok će svi radovi biti dovršeni do lipnja 2007.

Agencija Nova Kina navodi da organizatori namjeravaju napraviti uštede u proračunu Igara u visini od 600 milijuna eura, a razmatra se i mogućnost da se natjecanja u konjičkom sportu presele u Hong Kong.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙