FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 14. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 14. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je podmirio ili će do kraja godine podmiriti sve svoje financijske obveze prema nacionalnim sportskim savezima ili drugima, a u 2005. ćemo ući u bez obveza iz ranijih razdoblja, kazao je nakon 4. sjednice Vijeća HOO-a Zlatko Mateša. Usvojen je i rebalansa proračuna koji je donesen krajem prošle godine, a kojim su planirali prihodi od 104 milijuna kuna, kazao je Mateša, dodavši kako rebalansom ti prihodi iznose 91.5 milijuna kuna. Trideset milijuna kuna dolazi iz redovnih sredstava od strane državnog proračuna, 20 milijuna kuna je bilo predviđeno za pripreme i nastup na Olimpijskim igrama u Ateni i ostale multisportske događaje, od igara na sreću prihodi iznose 30.9 milijuna kuna i to nije konačna brojka, dok je HOO od vlastitih sredstava (marketinga, sredstava Olimpijske solidarnosti) uprihodio 10.530 milijuna kuna.

Kako je rekao dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić, razlika sredstava u odnosu na planirani proračun je isključivo iz sredstava iz državnog proračuna i igara na sreću, dok je za Olimpijske igre u Ateni potrošeno oko 8.6 milijuna kuna manje od predviđenoga. U HOO-u ističu da je na tzv. "hladni pogon", plaće uposlenika i ostalo potrošeno tek oko 14 posto ukupnog proračuna.

VALENCIA - Vezni igrač španjolskog nogometnog prvaka Valencie, Miguel Angel Angulo kažnjen je sa sedam utakmica neigranja zbog nesportskog ponašanja u završnici ogleda s Werderom u Ligi prvaka. Angulo je nekoliko minuta prije kraja utakmice zbog oštrog starta nad Valdezom dobio crveni karton, a potom je izlazeći s terena pljunuo Tima Borowskog. Premda se nakon utakmice ispričao zbog svog ponašanja, Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) nije imala milosti. Osim Angula, zbog neprimjerenog ponašanja svojih igrača kažnjena je i španjolska momčad i to sa 26.000 eura. Werder će zbog provokacija njemačkih igrača platiti 3.250 eura kazne.

BELFAST - Udruga nogometnih sudaca u Sjevernoj Irskoj najavila je štrajk u znak protesta na loše uvjete rada. "Naši uvjeti rada su strašni. Suci praktički na svakoj utakmici trpe niz uvreda i napada i u takvoj situaciji teško je kvalitetno raditi," kazao je dopredsjednik sudačke organizacije, Mark Courtney. O cijelom problemu suci će idućeg tjedna raspraviti s vodstvom Nogometnog saveza. Ukoliko se ne postigne dogovor, "ljudi u crnom" su za 15. siječnja najavili početak štrajka.

BUDIMPEŠTA - U susretu drugog kola prve četvrtfinalne skupine Europskog prvenstva rukometašica, što se održava u Mađarskoj, reprezentacija Ukrajine je pobijedila Sloveniju 24:22 (8:11). U prvom današnjem dvoboju iz skupine Španjolska je pobijedila Srbiju i Crnu Goru 32:29 (13:17).

BUDIMPEŠTA - U dvoboju prvog kola drugog kruga Europskog prvenstva za rukometašice, reprezentacija Rumunjske je pobijedila Francusku 31:25 (15:13).

BEČ - Švicarski biciklist Jean Nuttli nije uspio oboriti svjetski rekord u vožnji na jedan sat. Švicarac je na velodromu u Beču za 60 minuta prošao 46.642 kilometra, što je za skoro tri kilometra manje od rekorda Britanca Chrisa Boardmana iz Bordeauxa 2000. godine. "Zrak je suviše suh, jedva sam disao. Već nakon deset minuta mi je bilo jasno kako neću uspjeti, no nisam želio odustati," kazao je Nuttli, koji je rekord pokušao srušiti i u Bordeauxu prije dvije godine. Tada je odvozio 47.093 kilometra.

BERLIN - Američki nogometni reprezentativac, Clint Mathis po svemu sudeći napustit će redove njemačkog bundesligaša Hannovera i karijeru će nastaviti u domovini. "Više ne želim sjediti na klupi za rezerve. Želim igrati," kazao je Mathis, koji je u Hannover došao u siječnju iz New York/New Jersey MetroStarsa. U prvim nastupima u dresu njemačke momčadi igrao je sjajno. U pet utakmica postigao je četiri pogotka, no potom je izgubio mjesto u momčadi. Ove sezone nastupio je tek četiri puta.

"Želim se vratiti u domovinu, a vjerujem kako će se to dogoditi već u siječnju," dodao je Mathis, koji je za američku vrstu upisao 44 nastupa i 11 pogodaka.

ASIAGO - Norvežani Jens Arne Svartedal i Marit Bjoergen pobjednici su trećeg šprinta svjetskog kupa u nordijskom skijanju, što je održan u talijanskom Asiagu. Svartedal je u finalu pobijedio sunarodnjaka Tora Arnea Hetlanda i Šveđanina Bjoerna Linda, dok je Marit Bjoergen bila bolja od Finkinje Virpi Kuitunen i sunarodnjakinje Elle Gjoemle. Bila je to deseta uzastopna pobjeda Norvežanke u šprintu.

LISABON - Nogometaši Benfice, za koju igra hrvatski reprezentativac Tomo Šokota, imali su "bliski susret" sa svojim navijačima nakon nedjeljnog poraza 1-4 na gostovanju kod Belenensesa. Stotinjak navijača priredilo im je "doček" koji im neće ostati u dobrom sjećanju. Autobus su zasuli kamenjem, a igrače Benfice "počastili su" brojnim uvredama. Da stvar bude gora nitko od izgrednika nije uhićen.

LONDON - Veznjak Arsenala Fredrik Ljungberg, koji je propustio posljednje dvije utakmice zbog migrene, morat će posjetiti neurologa, objavio je londonski prvoligaš, odbivši detaljnije komentirati zdravstveno stanje švedskog reprezentativca. Ljungberga nije bilo u sastavu na utakmici Lige prvaka protiv Rosenborga, te u nedjeljnom derbiju s Chelseajem. Također, malo je vjerojatno da će zaigrati ovog vikenda na gostovanju kod Portsmoutha.

BEOGRAD - Košarkaš "Partizana" Milan Gurović po isteku ugovora idućega tjedna, mogao bi napustiti taj klub, među ostalim i zbog nedavne zabrane ulaska u Hrvatsku zbog tetovaže ratnog zločinca Draže Mihailovića na ruci, s obzirom na to da su istu mogućnost najavile i Slovenija i Bosna i Hercegovina, piše beogradski dnevnik "Blic" od utorka. "Niz nesretnih okolnosti utjecao je na Gurovića da u dresu 'Partizana' ne prikaže ni dio igračkog repertoara s kojim je dao neprocjenjiv doprinos u osvajanju zlatne medalje s reprezentacijom Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu 2002. godine", kaže list, apostrofirajući obiteljske i zdravstvene teškoće koje su uvjetovale njegovu "igračku i emotivnu krizu", u koju je upao još prošle godine. "Na sve se, u međuvremenu, nadovezao problem tetovaže s likom Draže Mihailovića, zbog čega mu je uskraćen ulazak u Hrvatsku, a iz istog razloga zabranu najavljuju i BiH, pa čak i Slovenija u takmičenju Jadranske lige. Previše problema za Gurovića i 'Partizan', pa je stoga i realno očekivati prijevremeni razlaz", piše list, pozivajući se na neimenovani izvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙