FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: sport u 21 sat

ZAGREB, 25. prosinca 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21sat:
ZAGREB, 25. prosinca 2004.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KRIŽEVCI

Predsjednik i glavni tajnik Europskog atletskog saveza (EAA) Hansjoerg Wirz i Till Lufft uputili su pismo Hrvatskom atletskom savezu i križevačkom gradonačelniku Branku Hrgu u kojem podržavaju inicijativu da se u Križevcima uredi nova atletska staza."Ako se ostvari bit će to prava počast vašim atletskim junacima i nemjerljivi doprinos budućnosti športa, kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Stoga bih Vam u ime Europskog atletskog saveza i svih iz europske atletike, zaželio sve najbolje u naporima za ostvarenje toga važnog cilja", poručio je predsjednik Eurpskog atletskog saveza križevačkom gradonačelniku. Čelnici EAA-a su se ujedno zahvalili na knjigi o 40 godina atletskoga športa u Križevcima od prvih kros trkača iz obližnje gradske šume do Branka Zorka, peterostrukog olimpijca i prvog osvajača međunarodnih odličja za Hrvatsku. Grad Križevci je nedavno pokrenuo inicijativu da se poslije 30 godina uredi nova atletska staza na kojoj bi se mogla održavati domaća i međunarodna atletska natjecanja.

LISABON

Brazilski nogometaš Marcelo Labarthe prešao je iz redova Porto Alegrea u lisabonski Sporting, a financijski uvjeti prijelaza nisu poznati. Labarthe (20) igra na poziciji veznog igrača, a za Sporting je potpisao ugovor do lipnja 2006. Sporting je trenutno na drugom mjestu Portugalske lige sa bodom zaostatka za vodećim Portom.

ZAGREB

Među onima kojima je za Badnju večer i Božićno jutro trebalo dosta sreće i dobrih želja je i britanska jedriličarka Ellen McArhur, koju je zahvatila velika oluja u pokušaju da sama obori brzinski rekord u jedrenju oko svijeta. McArthur (26) na 23 metra dugačkim i 5.9 milijuna eura vrijednim trimaranom B&O želi oboriti rekord Francuza Francisa Joyona, koji je svijet oplovio za 72 dana i 23 sata. Za Božić se našla na najneugodnijoj poziciji, između Indijskog i Južnog oceana, u središtu oluje sa vjetrom jačine preko 120 km/h i desetmetarskim valovima, zbog čega se nekoliko puta morala zaustavljati i ponovno kretati. Prema meteorološkoj prognozi oluja će trajati još barem tri dana, a MacArthur je od 24. prosinca u podne do Božića u podne, unatoč teškim uvjetima, prešla oko 480 milja. Za rekord McArthur mora doći do linije između engleskog rta Lizard i francuskog otoka Quessant do sedam sati ujutro 9. veljače.

AMSTERDAM

Plivač Pieter Van Hoogenband i biciklistkinja Leontien Zijlaard-Van Moorsel izabrani su za sportaše godine u Nizozemskoj. Van Hoogenband je naslov zaslužio zlatnom olimpijskom medaljom na 100 slobodno, te srebrnim odličjima na 200 slobodno i u štafeti 4x100 metara. Van Moorsel je najbolja sportašica Nizozemske bila i 2000. kada je Sydneyu osvojila tri zlatne medalje, da bi ove godine u Ateni bila zlatna u utrci na kronometar. Druga mjesta u glasovanju osvojili su "mountbiker" Theo Bos i plivačica Inge de Bruijn.

ADDIS ABEBA

Nogometaši Etiopije pobjednici su Istočno-srednje-afričkog kupa nakon što su u finalu u Addis Abebi svladali Burundi sa 3:0 pogocima Nigussie (25), Tesfaye (31) i Alemerewa (48). U susretu za treće mjesto Sudan je bio bolji od Kenije sa 2:1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙