FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa se povodom Božića obratio "gradu i svijetu"

RIM, 25. prosinca 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. je tijekomsubotnjeg blagoslova Urbi et orbi (gradu i svijetu) kazao kako sesvugdje osjeća potreba za mirom.
RIM, 25. prosinca 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. je tijekom subotnjeg blagoslova Urbi et orbi (gradu i svijetu) kazao kako se svugdje osjeća potreba za mirom.

Obraćajući se na Božić sa Trga svetog Petra u Rimu, Papa je poželio da prestanu "toliki oblici nasilja, koji izazivaju goleme patnje", kao i da se "ugase brojna žarišta napetosti koja bi se mogla izopčiti u otvorene sukobe".

"Neka Betlehemsko Dijete, Prorok mira, ohrabri pokušaje dijaloga i pomirenja, neka podupre mirovne napore", koji se još slabi, ali puni nade, trenutno provode "za vedriju sadašnjost i budućnost naše braće i sestara u svijetu", rekao je Papa i dodao kako pri tome misli na tragediju u Darfuru u Sudanu, na afričku regiju Velikih jezera, Obalu Bjelokosti, te je kazao kako s posebnom strepnjom prati događaje u Iraku.

"Svugdje se osjeća potreba za mirom", rekao je Ivan Pavao II. s trijema bazilike svetog Petra i pozvao ljude dobre volje "svih naroda zemlje" da dođu "s povjerenjem pred jaslice Spasitelja".

Na Trgu svetog Petra u kišnom Rimu bilo je više desetaka tisuća hodočasnika, a Papine riječi prenosilo je izravno 114 tv-postaja iz 72 zemlje svijeta, među kojima i mnoge u kojima većinsko stanovništvo nije katoličke vjere. Po prvi puta se Papin blagoslov mogao pratiti i preko mobilne telefonije. Papa je zatim, po običaju, čestitao Božić na svim jezicima, među kojima i na hrvatskome. Ivan Pavao II. je izgledao dosta dobro, premda je s poteškoćom izgovarao neke riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙