FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa rekao da mu je potrebna sve veća pomoć

RIM, 21. prosinca 2004. (Hina/AR) - Sve sam stariji i osjećam sve većupotrebu da mi pomažu suradnici, rekao je papa Ivan Pavao II. u utorakprimajući članove rimske kurije radi tradicionalne razmjene božićnihčestitki, a govor, koji je samo dijelom pročitao, nastavio je čitatimonsignor Leonardo Sandri.
RIM, 21. prosinca 2004. (Hina/AR) - Sve sam stariji i osjećam sve veću potrebu da mi pomažu suradnici, rekao je papa Ivan Pavao II. u utorak primajući članove rimske kurije radi tradicionalne razmjene božićnih čestitki, a govor, koji je samo dijelom pročitao, nastavio je čitati monsignor Leonardo Sandri.

Ivan Pavao II. priznaje da mu je potrebna sve veća pomoć u upravljanju Crkvom, ali dakako naznačuje osnovne smjerove djelovanja. U govoru rimskoj kuriji Papa je naglasio potrebu "jedinstva među svim ljudima, a posebno među vjernicima". Papa je istaknuo kako treba "povećati ekumenski napor na svim razinama" sa stalnim "kontaktima, susretima i inicijativama s našom braćom različitih pravoslavnih i protestantskih crkava i crkvenih zajednica".

Papa je naglasio da je ove godine primio mnoge važne predstavnike tih zajednica, te da je vratio dvije važne relikvije, ikonu Gospe od Kazana (koja je vraćena u Rusiju) i relikvije svetih Gregorija Nazianzea i Ivana Crisostoma (vraćene u Istanbul patrijarhu Bartolomeu I.). Sve to je bilo moguće zahvaljujući i suradnji rimske kurije.

"Prolaskom godina sve se više osjeća potreba za Božjom i ljudskom pomoći. Hvala za stalni sklad u kojem radite zajedno sa mnom u službi univerzalne Crkve, svatko u ispunjavanju zadaće koja mu je povjerena", rekao je Papa članovima rimske kurije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙