FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski penjač na Božić se penje na najvišu zgradu na svijetu

TAIPEI, 24. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Francuski slobodni penjačAlain Robert, poznat po mnogobrojnim solo usponima (usponi bezosiguranja) po najvišim građevinama širom svijeta, namjerava se na samBožić popeti na trenutačno najviši neboder na svijetu, Taipei 101, uglavnom gradu Tajvana, objavila je u petak uprava nebodera.
TAIPEI, 24. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Francuski slobodni penjač Alain Robert, poznat po mnogobrojnim solo usponima (usponi bez osiguranja) po najvišim građevinama širom svijeta, namjerava se na sam Božić popeti na trenutačno najviši neboder na svijetu, Taipei 101, u glavnom gradu Tajvana, objavila je u petak uprava nebodera.

Ovaj 42-godišnji francuski "Spiderman" već je osvojio Empire State Building, Eiffelov toranj, Golden Gate Bridge u San Franciscu, Sears Tower u Chicagu i Opernu kuću u Sydneyu. Uvijek je to učinio solo usponima, uz "pomoć" samo penjačica i vrećice s magnezijem.

Robert bi uspon trebao početi u 9,45 ujutro po lokalnom vremenu, a vrh 508 metara visokog nebodera sa 101 katom trebao bi doseći za oko dva i pol sata. Usponom bi označio početak proslava kojima se obilježava godina dana od otvorenja tog nebodera.

Taipei 101, vrijedan 1,7 milijardi dolara, prošle je godine premašio po visini blizance, Petronas Towers, u Kuala Lumpuru. Ne treba reći da je Robert osvojio i taj neboder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙