FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli parlamentarni izbori na Tajvanu

TAIPEI, 11. prosinca 2004. (Hina/AFP) - U subotu ujutro počelo jeglasovanje na parlamentarnim izborima u Tajvanu, gdje se pristašeneovisnosti nadaju da će osvojiti parlament pošto su dvaput zaredompobijedili na predsjedničkim izborima.
TAIPEI, 11. prosinca 2004. (Hina/AFP) - U subotu ujutro počelo je glasovanje na parlamentarnim izborima u Tajvanu, gdje se pristaše neovisnosti nadaju da će osvojiti parlament pošto su dvaput zaredom pobijedili na predsjedničkim izborima.

Na 13.390 biračkih mjesta u zemlji pozvano je 16,5 milijuna glasača, a očekuje se da bi odaziv mogao premašiti 65 posto. Za 225 mjesta u parlamentu natjecat će se 493 kandidata.

Nakon predizborne utrke u kojoj su sudjelovali tajvanski čelnici pristaše neovisnosti i konzervativci skloni dogovoru s Kinom, stranka predsjednika Chena Shuija-biana izjavila da je sigurna da će ponovno pobijediti i osvojiti apsolutnu većinu od 113 zastupnika.

Chang Cheng-hsisung, predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva, rekao je da bi se rezultati trebali objaviti u subotu navečer po mjesnom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙