FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU i Srbija parafirale sporazum o razmjeni tekstilne robe

SCGEU i Srbija parafirale sporazum o razmjeni tekstilne robeBeograd,21.prosinca 2004.(Hina) - Europska Unija i Srbija u utorak su uBruxellesu parafirale sporazum o izvozu tekstilnih proizvoda koji ćeSrbiji omogućiti da nekoliko puta poveća plasman svojih proizvoda natržište EU, javila je beogradska televizija B 92.
Beograd,21.prosinca 2004.(Hina) - Europska Unija i Srbija u utorak su u Bruxellesu parafirale sporazum o izvozu tekstilnih proizvoda koji će Srbiji omogućiti da nekoliko puta poveća plasman svojih proizvoda na tržište EU, javila je beogradska televizija B 92.

Sporazum će biti potpisan u veljači ili ožujku iduće godine i tada će službeno stupiti na snagu.

Sadašnji izvoz tekstila i poslovi dorade Srbije trenutačno su na razini od 156 milijuna dolara godišnje. S obzirom na to da se sporazumom ukidaju sva ograničenja na izvoz te robe u EU, srbijanska vlada očekuje da bi tekstilna industrija Srbije za nekoliko godina mogla dostići razinu iz 1991, kada je taj izvoz iznosio milijardu dolara.

Sporazum bi, kažu stručnjaci vlade Srbije, mogao biti značajan i u političkom smislu za suradnju Srbije i Crne Gore i EU u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja, s obzirom na to da takvu vrstu ugovora EU sklapa samo sa zemljama koje su na određen način uključene u predpristupnu strategiju za članstvo.

Očekuje se da će taj sporazum potaknuti i veća strana ulaganja u tekstilnu industriju u Srbiji.

(hina) xtman ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙