FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: Čvrsto ću zastupati nacionalne interese

ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - HDZ-ova predsjednička kandidatkinjaJadranka Kosor održala je večeras predizborni skup u Zagrebu "Ljudiispred politike" na kojemu je okupljenima obećala da će kao hrvatskapredsjednica čvrsto zastupati hrvatske državne i nacionalne interese.
ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor održala je večeras predizborni skup u Zagrebu "Ljudi ispred politike" na kojemu je okupljenima obećala da će kao hrvatska predsjednica čvrsto zastupati hrvatske državne i nacionalne interese.

Bit ću protiv svega štetnog za Republiku Hrvatsku i pokazati kako se može i treba služiti hrvatskom narodu, istaknula je Kosor. Najavila je da će prvi njezin potez, kada postane predsjednica, biti zahtjev Vladi za raskidom štetnog sporazuma Družbe Adria, jer bi se njime hrvatsko Jadransko more pretvorilo u mrtvo more.

Osudila je seksističke izjave protukandidata i predsjednika države Stjepana Mesića da bi mogla raditi u predsoblju premijerova ureda podsjetivši da je u kampanju ušla kao potpredsjednica Vlade i ministrica, te da je za tu funkciju dobila potporu u Hrvatskom saboru. "Mesić to ne smije i ne može zaboraviti i ne može me slati u predsoblje", rekla je Kosor.

Dodala je kako Mesić nazivajući ju "Suzana" želi obezvrijediti njezin dosadašnji rad i nastojanja da pomogne najpotrebitijima, poniženim i ugroženima, te hrvatskim ratnim vojnim invalidima i činjenicu da je bila nazočna ekshumacijama iz masovnih grobnica. Ne plačem, ali pokušavam pomoć i poručujem Mesiću da se na tim mjestima ne mogu pričati vicevi. "Očekujem njegovu ispriku i do tada ne želim s njime komunicirati", poručila je Kosor Mesiću.

Također je rekla da kao hrvatska predsjednica neće dopustiti da ijedan hrvatski mladić ode u Irak i tamo gdje prijeti opasnost. Najavila je da će posebno štititi prava žena, zastupati njihove interese i neće dopustiti da ih se vrijeđa.

Kosor je rekla da će nakon pobjede na predsjedničkim izborima otići na Mirogoj i pokloniti se na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Skupu su, među ostalima, nazočni bili saborski zastupnici, ministri, državni tajnici i pomoćnici ministara iz redova HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙