FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čavić: pokušaj ukidanja RS mogao bi dovesti do referenduma

BANJA LUKA, , 19. prosinca 2004. (Hina) - U priopćenju uredapredsjednika Republike Srpske Dragana Čavića u nedjelju upozorava seda bi svaki pokušaj ukidanja RS mogao dovesti do referenduma kojim bisrpski entitet "samostalno" odredio svoj put.
BANJA LUKA, , 19. prosinca 2004. (Hina) - U priopćenju ureda predsjednika Republike Srpske Dragana Čavića u nedjelju upozorava se da bi svaki pokušaj ukidanja RS mogao dovesti do referenduma kojim bi srpski entitet "samostalno" odredio svoj put.

U priopćenju koje je uslijedilo u povodu izjave Visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna u jučerašnjim Nezavisnim novinama kako ne isključuje mogućnost ukidanja RS, podsjeća se da "RS nije dar međunarodne zajednice" nego ravnopravni sudionik Daytonskog sporazuma kojim je priznata kao entet u BiH.

"Ako je točna ova antidejtonska izjava visokog predstavnika u BiH, to je prigoda da predsjednik RS upozori visokog predstavnika da bi svaki pokušaj ukidanja RS mogao dovesti do referenduma u RS kojim bi RS samostalno odredila svoj put", kaže se u priopćenju iz ureda predsjednika RS Dragana Čavića.

U priopćenju se naglašava da cjelovitost Bosne i Hercegovine osigurava njezino utemeljenje na dva entiteta te da bi svaki pokušaj nasilne promjene ovog sustava mogao prouzročiti krizu, pa čak i raspad BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙