FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glasovanje pomoraca na predsjedničkim izborima

ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma,prometa i razvitka dalo je detaljne upute hrvatskim brodarima iHrvatskoj udruzi privatnih brodara da provedu pripreme za glasovanjehrvatskih pomoraca koji se na dan izbora zateknu izvan unutrašnjihmorskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske, priopćeno jedanas iz tog Ministarstva.
ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka dalo je detaljne upute hrvatskim brodarima i Hrvatskoj udruzi privatnih brodara da provedu pripreme za glasovanje hrvatskih pomoraca koji se na dan izbora zateknu izvan unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.

Prema tim uputama, hrvatski pomorci koji plove na brodovima pod stranom zastavom imaju mogućnost glasovati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske, dok pomorci koji plove na brodovima pod hrvatskom zastavom, a na dan izbora se zateknu u hrvatskoj luci, a izvan mjesta svog prebivališta, mogu glasovati i u luci gdje se zateknu ako ishode potvrdu o upisu u popis birača i obave privremeni upis.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta donio je rješenje i o određivanju biračkih mjesta za birače članove pomorskih brodova pod hrvatskom zastavom. Rješenjem je određen 51 brod na kojem hrvatski pomorci mogu ostvariti svoje biračko pravo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙