FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Idući tjedan s političkim strankama o pregovaračima za EU

ZAGREB,22. prosinca(Hina) - Premijer Ivo Sanader najavio je danas da ćeovih dana s predsjednicima parlamentarnih stranaka početi konzultacijeo timu koji će u ime Hrvatske pregovarati sa EU.
ZAGREB,22. prosinca(Hina) - Premijer Ivo Sanader najavio je danas da će ovih dana s predsjednicima parlamentarnih stranaka početi konzultacije o timu koji će u ime Hrvatske pregovarati sa EU.

Idući tjedan razgovarat ćemo o konkretnim konturama pregovaračke strategije i pregovaračima, rekao je Sanader na sjednici Vlade.

Ulazak u EU je nacionalni, a ne projekt jedne vlade ili stranke, opetovao je premijer.

Političkim strankama ponudit ćemo konsenzus oko pregovaračkog tima, predložiti im da se oko EU ne vode političke utakmice, istaknuo je.

Pristupanje Uniji, kaže, treba ostati na stručnoj razini, a politička natjecanja treba ostaviti za druge teme.

Opetovao je da se, neovisno o stranačkoj ili nestranačkoj opredjeljenosti, želi naći najbolje ljude za pregovarače.

Postizanje suglasja, smatra, omogućit će Hrvatskoj da pregovore s Unijom završi u 2007. Hrvatska treba odraditi svoj dio posla, dok spekulacije o samom ulasku treba ostaviti po strani, ponovio je premijer.

Sanader je izrazio i zadovoljstvo što je po prvi put nakon sedam godina poboljšan kreditni rejting Hrvatske.

Agencija Standard and Poors jučer je povećala kreditini rejting Hrvatske s dosadašnjih BBB- (minus) na BBB.

Sigurno je to veliki uspjeh koji će biti zamijećen u međunarodnim financijskim institucijama i morao bi se pozitivno odraziti na kamatne stope, ocijenio je premijer.

Bolju čestitku za prvu godišnjicu rada Vlade nismo ni mogli dobiti, rekao je Sanader, podsjetivši da je točno prije godinu dana njegova Vlada dobila potvrdu u Hrvatskom saboru.

Sanader je istaknuo da je povećanju rejtinga pridonijela i činjenica da je Hrvatska dobila konkretan datum početka pregovora, 17. ožujka 2005. bez dodatnih uvjeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙