FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. prosinca 2004.(Hina) - Pregled najvažnijih događaja izHrvatske.
ZAGREB, 15. prosinca 2004.(Hina) - Pregled najvažnijih događaja iz Hrvatske.

ZAGREB - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić, govoreći danas o skoroj odluci Europskog vijeća o početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom, upozorila je da Vlada zabrinjavajuće kasni s ustrojavanjem pregovaračkih timova za pregovore s EU. Pusić ističe da Hrvatska nema imenovane pregovaračke timove za ukupno 29 poglavlja koje je potrebno ispregovarati s EU, te apelira na ustrojavanje pregovaračkih timova u najkraćem roku. Ne smije se dogoditi da Hrvatska dobije datum početka pregovora, a da nema pregovaračke timove, istaknula je Vesna Pusić na konferenciji za novinare.

ZADAR - Na tri mjesta u središtu Zadra tijekom noći netko je ispisao uočljive grafite "NDH", slovo "U", "Za dom spremni", te "Ante Gotovina", "Vukovar". Grafiti su osvanuli na zgradi Gradske uprave, na Stubama Narodnog lista i na ulaznim vratima "Hrvatskih cesta". Po nalogu Gradske uprave, grafiti su prebrisani već u prvim jutarnjim satima. Glasnogovornica zadarske Policijske uprave Sandra Poljak Jurinčić izjavila je da policija traga za počiniteljima, a o svemu će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

RIJEKA - Nekoliko desetaka pripadnika Franjevačkog svjetovnog reda Majke Božje Trsatske i trsatske Franjevačke mladeži danas su mirnim prosvjedom iskazali protivljenje ostvarenju projekta Družba Adria. Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež traže objavljivanje cijele Studije o utjecaju projekta Družba Adria na okoliš te da se javna rasprava o Studiji produlji na 60 dana. Smatraju da je projekt Družba Adria ekološki neprihvatljiv, gospodarski neisplativ, te da nužno treba provesti referendum o njegovu ostvarenju.

ZAGREB - Iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) danas su i službeno potvrdili otkazivanje javne dražbe za prodaju 41,92 posto dionica PPK Valpova, koja se danas trebala održati na Zagrebačkoj burzi, a kako se neslužbeno saznaje nova bi dražba trebala biti održana sredinom siječnja iduće godine, kada bi te dionice mogli otkupiti zaposlenici PPK Valpova. Interes zaposlenika PPK Valpova, po tim je informacijama, i bio razlog otkazivanja današnje dražbe, odnosno HFP im je time želio pružiti dovoljno vremena da prikupe sredstva za otkup dionica.

ZAGREB - Hrvatske građevinske tvrtke u prvih su devet mjeseci ove godini obavile građevinskih radova u inozemstvu u vrijednosti od 805,5 milijuna kuna, što je za 0,9 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Istodobno, vrijednost ugovorenih narudžbi građevinskih radova domaćih tvrtki u inozemstvu u tom je razdoblju iznosila 949,3 milijuna kuna. Daleko najveća vrijednost izvršenih građevinskih radova odnosi se na radove obavljene u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙