FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marinci i Iračani uhitili 43 osobe u raciji kraj Bagdada

BAGDAD, 23. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američki marincipritvorili su u nizu racija južno od Bagdada 43 osobe i tako je u tojvišemjesečnoj akciji već pritvoreno oko šesto ljudi, priopćila je učetvrtak vojska.
BAGDAD, 23. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američki marinci pritvorili su u nizu racija južno od Bagdada 43 osobe i tako je u toj višemjesečnoj akciji već pritvoreno oko šesto ljudi, priopćila je u četvrtak vojska.

Marinci su uz pomoć iračkih snaga sigurnosti u srijedu opkolili i uhvatili 21 pobunjenika kraj mjesta Yusufiye, pobunjeničkoga uporišta četrdesetak kilometara jugozapadno od Bagdada.

U raciji u obližnjem gradu Haswahu iračka je policija zajedno s marincima pritvorila još 13 osoba. Još su devetorica sumnjivaca uhvaćena u akcijama kraj mjesta Mahmudiye, u samome središtu "trokuta smrti", kako je to područje prozvano.

U zadnjih pet mjeseci otkako su marinci od poljskih vojnika preuzeli sjevernu pokrajinu Babil koja se proteže južno od glavnoga grada Bagdada, uhićeno je više od 850 ljudi, a šestotinjak ih je još u pritvoru.

Područje jugozapadno od Bagdada već je mjesecima meta pobunjeničkih akcija, ali stanje se pogoršalo dok su Amerikanci pripremali ofenzivu protiv sunitskoga gerilskog uporišta Falluje, sjeveroistočno od Mahmudiye.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙