FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FALLUJI PRONAĐEN LABORATORIJ ZA KEMIJSKO ORUŽJE

BAGDAD, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Laboratorij za izradukemijskog oružja pronađen je u Falluji, izjavio je u četvrtak iračkidržavni ministar Kassim Daoud, no marinci u tom gradu tvrde da nisudošli do takvog otkrića.
BAGDAD, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Laboratorij za izradu kemijskog oružja pronađen je u Falluji, izjavio je u četvrtak irački državni ministar Kassim Daoud, no marinci u tom gradu tvrde da nisu došli do takvog otkrića.

"Vojnici Iračke nacionalne garde pronašli su laboratorij koji se koristio za pripremu smrtonosnih eksploziva i otrova", kazao je Daoud na konferenciji za novinare.

"U laboratoriju su pronašli i upute za izradu bombi i otrova. U tim je knjigama bilo govora i o antraksu", dodao je.

U srijedu su marinci u Falluji objavili da su pronašli zastavu pobunjeničke skupine, koju predvodi saveznik al Qaede Abu Musab al Zarqawi, u jednom kemijskom laboratoriju.

No, rekli su da ne postoje naznake da je laboratorij korišten za proizvodnju kemijskog oružja.

Također nije jasno misli li Daoud na isti laboratorij. Marinci su u četvrtak kazali da ne znaju za postojanje bilo kakvih drugih laboratorija i vrlo su sumnjičavi da je pronađen dokaz koji potvrđuje proizvodnju kemijskog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙