FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

500 dolara za "utjehu" zbog uništavanja Falluje

FALLUJA, 14. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Svaka obitelj koja se vrati uFalluju od marinaca će primiti 500 američkih dolara "kao utjehu" zauništavanje tog grada u kojem se pobunjenici i dalje odupiru američkimsnagama, javila je u utorak agencija France Presse pozivajući se navojne izvore.
FALLUJA, 14. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Svaka obitelj koja se vrati u Falluju od marinaca će primiti 500 američkih dolara "kao utjehu" za uništavanje tog grada u kojem se pobunjenici i dalje odupiru američkim snagama, javila je u utorak agencija France Presse pozivajući se na vojne izvore.

"Svaka će obitelj primiti 500 dolara u znak utjehe kako bi im se kazalo: žao nam je zbog toga što se dogodilo vašem gradu", kazao je satnik Paul Batty iz marinaca.

Falluja (50 kilometara zapadno od Bagdada), bivše pobunjeničko uporište, razorena je u ofenzivi američkih postrojbi koja je pokrenuta 8. studenoga a traje do danas.

"Povratak civila bio je predviđen za 15. prosinca, a sada je odgođen za još najmanje jedan tjedan nakon žestokih sukoba koji su izbili u sjeveroistočnom dijelu grada u kojem je poginulo pet osoba a 17 ih je bilo ranjeno" u redovima marinaca.

Taj bi povratak glavama obitelji omogućio da procijene štetu nanesenu njihovim domovima kako bi mogli tražiti odštetu od iračke vlade.

No, povratak se ne može provesti prije 24. prosinca, ocijenio je satnik Batty. "Stanovništvo će biti bijesno kada vidi koliko je grad uništen. I ja bih bio na njihovom mjestu", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙