FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld: Irak neće uspostaviti mir neposredno nakon izbora

WASHINGTON, 22. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar obraneDonald Rumsfeld upozorio je u srijedu da irački izbori neće obilježitikraj pobune, dodajući kako bi bila "velika greška očekivati da Irakuspostavi mir nakon izbora".
WASHINGTON, 22. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld upozorio je u srijedu da irački izbori neće obilježiti kraj pobune, dodajući kako bi bila "velika greška očekivati da Irak uspostavi mir nakon izbora".

"Mislim da bi očekivanje Iraka s uspostavljenim mirom nakon izbora bila greška, smatram da treba imati realna očekivanja", kazao je Rumsfeld na konferenciji za tisak u Pentagonu.

"Pobunjenici mogu puno izgubiti, ekstremisti i teroristi i ljudi koji žele preuzeti zemlju odlučni su da ne izgube", dodao je Rumsfeld.

"Znamo, s obzirom na iskustvo s pobunama, da će biti teško", dodao je načelnik glavnog stožera Richard Myers. "Kako je ta pobuna promijenila prirodu i karakter i postala intenzivnija, naša odlučnost također mora biti jača", naglasio je general Myers.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙