FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrak: Plasirat ću se u drugi krug predsjedničkih izbora

KARLOVAC, 22. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatskepučke stranke (HPS) Tomislav Petrak izrazio je danas u Karlovcuuvjerenje da će se plasirati u drugi krug predsjedničkih izbora.
KARLOVAC, 22. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatske pučke stranke (HPS) Tomislav Petrak izrazio je danas u Karlovcu uvjerenje da će se plasirati u drugi krug predsjedničkih izbora.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Petrak i HPS računaju, osim na glasove svojih članova, i na glasove dijela članstva HDZ-a, SDP-a, HSS-a, HSLS-a, Libre i LS-a, pa i HSP-a, te glasova hrvatskih dragovoljaca i branitelja u cjelini.

Tu ocjenu u stožeru HPS-a temelje na vlastitim anketama na uzorku od dvije tisuće ljudi, prema kojima Petrak ima potporu 62,2 posto glasača, te na, kako je rečeno, "činjenici da se dvoje favoriziranih kandidata ponaša vrlo bahato i toliko rastrošno da su šumom velikih plakata i spotova, kojom demonstriraju samo moć i ništa više, okrenuli biračko tijelo protiv sebe, koje je uvidjelo i ponašanje medija koji provode nad 'nama autsajderima medijski linč ili političku eutanaziju'".

Predsjednički kandidat Petrak ocijenio je da je osnovna razlika između njega i svih ostalih kandidata u tome što bi on inicirao uvođenje predsjedničkog sustava, jer smatra kako je to jedini način da ispuni svoja izborna obećanja.

"Ako do tih promjena ne dođe, shodno postojećem Ustavu predsjedat ću sjednicama Vlade RH i inicirati ponovno dvodomni rad Sabora, sa zastupničkim i županijskim domom, jer to od nas traži i Europska unija", rekao je Petrak.

Uz slogan "Za puk, za čovjeka i za Hrvatsku" istaknuo je da se on jedini od svih kandidata za predsjednika Zagrebom vozi tramvajem, zbog čega zna potrebe i teškoće hrvatskog puka.

Petrak je, uz ostalo, istaknuo da će kao sveučilišni profesor uspješno pokrenuti međusveučilišnu suradnju i razvoj znanosti u regiji. Radi obračunavanja s korupcijom i kriminalom poradit će na jačanju hrvatske policije, te smatra da nam treba i jaka Hrvatska vojska, ali ne s puno teškog naoružanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙