FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 20. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

POŽEGA - Predsjednik Stjepan Mesić jučer se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Požegi, na kojoj mu je uručena Povelja počasnoga građanina, osvrnuo na aktualno stanje u Hrvatskoj, ponajprije na predstojeće pregovore s Europskom unijom upozorivši na nužnost brzog formiranja pregovaračkih ekipa po kriteriju vjerodostojnosti i stručnosti. Govoreći o projektu Družba Adria, rekao je da o tome treba organizirati stručnu i javnu raspravu, te da se zauzima za to da sve zemlje koje gravitiraju Jadranskom moru sjednu za stol i sve argumentirano rasprave.

ZAGREB - Predsjednički kandidat Hrvatske pučke stranke (HPS) Tomislav Petrak predstavio je jučer na konferenciji za novinare u Zagrebu svoj predizborni program, rekavši da će se on i njegova stranka zauzimati za uvođenje jakoga predsjedničkog sustava u Hrvatskoj. Petrak je istaknuo da se zauzima za jak predsjednički sustav poput onoga u SAD-u, Rusiji ili Francuskoj, gdje predsjednici republike imaju široke ovlasti. Stoga se on i njegova stranka zalažu za promjenu Ustava i ponovno uvođenje Županijskog doma Hrvatskog sabora.

DUBROVNIK - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je sinoć na predizbornom skupu u Dubrovniku da "nikada neće zaboraviti tko je bio agresor na Hrvatsku, tko je gađao Stradun i Dubrovnik i tko je zapalio Župu Dubrovačku i Konavle". Predsjednička kandidatkinja HDZ-a kazala je kako nikad neće pristati na to da se svi moraju svima ispričati jer se, kako je rekla, Hrvatska i Hrvati nemaju kome ispričati.

ZAGREB - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor sutra neće nazočiti humanitarnoj akciji "Ne zaboravi me" jer ne želi da se njezina nazočnost protumači kao promidžba tijekom predsjedničke kampanje, priopćio je sinoć Izborni stožer Jadranke Kosor. U humanitarnu akciju "Ne zaboravi me", koju će Hrvatska televizija danas prenositi uživo s Trga bana Jelačića u Zagrebu, Jadranka Kosor i njezin Izborni stožer uključiti će se kupnjom veće količine CD-a "Tvoje ljubavi sam žedan", snimljenog za tu prigodu, ate će CD-e na Badnjak podijeliti građanima.

VUKOVAR - Predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs poručio je sinoć iz Vukovara, sa predizbornog skupa održanom u Radničkom domu u gradskoj četvrti Borovo naselje, da "neće Haagu izručiti odbjeglog hrvatskog generala Antu Gotovinu" ako postane predsjednikom Hrvatske. "Europska unija da, ali ne pod svaku cijenu", poručio je Ljubo Ćesić Rojs.

ZAGREB - Zagrebačka policija potvrdila je sinoć da je glavni urednik Novog hrvatskog slova Domagoj Margetić (30) protekla dva dana bio zatočen od strane nepoznatih osoba koje su ga jutros pustile na slobodu. Policijska glasnogovornica Gordana Vulama kazala je da nije riječ o klasičnoj otmici, jer počinitelji od žrtve nisu ništa tražili niti su Margetiću prijetili, već o kaznenom djelu protupravnog oduzimanja slobode. Vulama je rekla da je Margetić jučer iza podneva sam došao u policiju i prijavio da je protekla dva dana bio zatočen. "Nije ozlijeđen, niti se žalio na zlostavljanje, a izjavio da ne zna zbog čega i gdje je bio zatočen, niti tko ga je oteo", kazala je Vulama, najavivši da će o ovom slučaju više riječi biti danas na redovitoj konferenciji za novinare zagrebačke policije.

ZAGREB - Zagrebačka filharmonija pod dirigentskim vodstvom Valerija Gergijeva, vodećega svjetskog dirigenta održala je sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski tradicionalni božićni koncert. Uz Gergijeva s filharmoničarima je nastupila i hrvatska vodeća violončelistica Monika Leskovar. Na rasporedu koncerta bila je Prva sinfonija Dmitrija Šostakovića te Varijacije na rokoko temu za violončelo i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog, a u drugom dijelu koncerta njegova Peta sinfonija. Zagrebačka publika dugotrajnim je pljeskom nagradila izvođače, a koncert je proglašen događajem godine za Zagrebačku filharmoniju i hrvatsku glazbenu scenu.

VUKOVAR- Paljenjem četvrte svijeće na adventskom vijencu u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru je jučer završila kulturna manifestacija "Vukovarske adventske svečanosti" koja je ove godina bila posvećena obnovi Vukovara, posebice spomeničke baštine. Nakon paljenja svijeće na adventskom vijencu, u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova održan je božićni koncert "Tiha noć u Vukovaru" Tamburaškog orkestra HRT-a koji je, pod ravnanjem maestra Siniše Lepoloda i uz sudjelovanje brojnih solista i tamburaških sastava, izveo neke od najljepših božićnih pjesama. "Vukovarske adventske svečanosti" održavaju se već šest godina u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Franjevačkog samostana Vukovar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙