FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska i Sirija potpisale sporazum o slobodnoj trgovini

DAMASK, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Turska i Sirija su usrijedu potpisale sporazum o slobodnoj trgovini kako bi se osnažilebilateralne gospodarske veze, a čelnici dviju država također surazgovarali i o stanju u Iraku.
DAMASK, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Turska i Sirija su u srijedu potpisale sporazum o slobodnoj trgovini kako bi se osnažile bilateralne gospodarske veze, a čelnici dviju država također su razgovarali i o stanju u Iraku.

Turski premijer Tayyip Erdogan stigao je u dvodnevni posjet Damasku s ciljem učvršćivanja poboljšanih odnosa dviju zemalja koje su 1998. godine bile na rubu rata jer je Turska optuživala Siriju da pruža utočište kurdskim gerilcima.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad posjetio je Tursku u siječnju kako bi, nakon dugogodišnjih napetosti zbog gerilaca i sporova oko zemljišta i vode, "zakopao ratnu sjekiru". Analitičari su tada ocijenili da se radi o iznimno važnom posjetu.

"Ovaj posjet pokazuje koliko su se razvile naše gospodarske, trgovinske i političke veze nakon povijesnog posjeta predsjednika Asada", kazao je Erdogan novinarima.

Erdogan je sporazum o slobodnoj trgovini potpisao sa sirijskim premijerom Naji al-Otariom. S njim je također razgovarao i o mogućim turskim ulaganjima u Siriji i zajedničkim poljoprivrednim projektima. Dvojica dužnosnika razgovarala su i o Iraku, izrazivši bojazan od raspada zemlje i moguće uspostave zasebne kurdske države na sjeveru Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙