FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za srijedu, 22. prosinca

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja u svijetuza srijedu, 22. prosinca
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja u svijetu za srijedu, 22. prosinca

TIRANA - Ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković stiže u dvodnevni službeni posjet Albaniji, prvi od uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja u siječnju 2001. godine. Drašković u Albaniju dolazi na poziv albanskog kolege Kastriota Islamija, a u sklopu posjeta sastat će se i s albanskim predsjednikom, premijerom i predsjednikom parlamenta.

JERUZALEM- Britanski premijer Tony Blair sastat će se s izraelskim kolegom Arielom Sharonom kako bi mu predstavio nacrt međunarodne konferencije o Bliskom istoku, koja će se početkom iduće godine održati u Londonu. Blair će potom obići palestinska područja gdje bi se trebao sastati s palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem i šefom PLO-a Mahmudom Abasom.

KIJEV - Ukrajinska oporba na Trgu neovisnosti u Kijevu organizira veliki skup kako bi upozorila na moguće izborne prijevare u drugom krugu predsjedničkih izbora koji se ponavlja u nedjelju. Za praćenje izbora prijavilo se već više od 12.000 stranih promatrača.

RIM - Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi održat će novinsku konferenciju u povodu završetka godine.

DAMASK - U posjet Siriji stiže turski premijer Recep Tayyip Erdogan (i 23. prosinca.)

ZAGREB - Najavljujemo tekst o odnosima Hrvatske i Europske unije u 2004. godini. "Tri datuma obilježavaju hrvatske odnose s Europskom unijom, ali i čitavu hrvatsku vanjsku politiku u 2004. godini, tijekom koje je od potencijalnog kandidata za članstvo dobila kandidatski status, a zatim i datum za početak pristupnih pregovora. Prvi je 20. travnja kada je Europska komisija objavila iznimno povoljno mišljenje (avis) o hrvatskoj aplikaciji za članstvo s preporukom da se sa Zagrebom otvore pristupni pregovori. Na temelju toga avisa, Hrvatska je 18. lipnja dobila kandidatski status, a 17. prosinca datum za početak pristupnih pregovora." (Hrvatska u 2004.: Od potencijalnog kandidata do datuma za pregovore, piše Slavko Vukadin, 72 retka).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙