FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićna poruka vojnoga biskupa Jezerinca

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Vojni biskup Juraj Jezerinac ubožićnoj poruci ministrima, visokim djelatnicima, časnicima, vojnicimai policajcima, svim pripadnicima ministarstava obrane i unutarnjihposlova želi da u svojim obiteljima i na radnom mjestu te u svimživotnim prigodama doživljavaju Božić kao Boga s nama i za nas.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Vojni biskup Juraj Jezerinac u božićnoj poruci ministrima, visokim djelatnicima, časnicima, vojnicima i policajcima, svim pripadnicima ministarstava obrane i unutarnjih poslova želi da u svojim obiteljima i na radnom mjestu te u svim životnim prigodama doživljavaju Božić kao Boga s nama i za nas.

Zaželjevši također da ih svaki Božji blagoslov prati u cijeloj novoj 2005., vojni biskup u poruci naslovljenoj "Euharistijom do svetosti" ističe kako je Euharistija i danas središnji događaj zajednice koja se okuplja u Kristovo ime.

Po biskupovim riječima danas, kad se životu pristupa potrošačkim mentalitetom i nudi mu se i nameće kao vrhovna vrjednota "imati", kad materijalno potiskuje duhovno, kad individualnost zanemaruje opće dobro, a osobna sloboda bez odgovornosti zaboravlja na obveze i dužnosti, osobito nam je potreban, kako napominje, euharistijski Krist.

Biskup u pismu upozorava kako se u našem vremenu punu izazova, nemira i nesigurnosti, u sredstvima javnog priopćivanja svakodnevno "kao duhovna hrana nudi mrak u 'crnim kronikama' i raznim 'zabavnim' emisijama i prilozima".

"Ti su sadržaji, na žalost, ne samo suprotni Kristovoj Zapovijedi ljubavi prema Bogu i čovjeku, kao i stožernim duhovnim krjepostima, nego su najčešće u suprotnosti i s Božjom porukom", napominje Jezerinac. Dodaje kako je "krajnji čas da se kršćanski vjernici zapitaju zašto se i s kojim ciljem naš javni život nastoji toliko prožeti idejama i pothvatima koji su protivni kršćanskim vrijednostima".

Osim što se nasilu populariziraju emisije koje ponekad i na blasfeman način izruguju sve što je kršćanima sveto, vojni biskup ističe kako zabrinjava djelatnost trajna "reklamiranja" mentaliteta sebičnosti, neumjerenosti i nedolična uživanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙