FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zagreb

ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - U organizaciji Saveza izviđačaHrvatske i pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora u zagrebačkukatedralu mladi su danas donijeli Betlehemsko svjetlo iz Beča, koje jeu taj grad stiglo jučer iz Jeruzalema.
ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora u zagrebačku katedralu mladi su danas donijeli Betlehemsko svjetlo iz Beča, koje je u taj grad stiglo jučer iz Jeruzalema.

Betlehemsko su svjetlo pred zagrebačkom katedralom - osim mnogobrojnih vjernika, mladeži i nekoliko stotina mladih izviđača te vatrogasaca - u ime pokrovitelja dočekali predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks sa suprugom i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Danas, na treću nedjelju došašća, koja se u Crkvi proslavlja i kao Nedjelja Caritasa, svečano euharistijsko slavlje predvodio je pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić.

Na početku mise zahvalio je pokrovitelju tog radosnog događaja - Svjetla donesenog u Zagreb, koje će se danas iz zagrebačke katedrale prenijeti u sve hrvatske biskupije.

Biskup Košić poželio je da Svjetlo iz Svete zemlje našoj domovini donese mir, pravdu i ljubav, ističući da je ono znak Kristova rođenja, koji je došao na svijet kako bi spasio sve ljude.

Biskup Košić u propovijedi je uz Nedjelju Caritasa prenio ovogodišnju poruku predsjednika Hrvatskoga Caritasa, pomoćnog biskupa zagrebačkog Josipa Mrzljaka, koji se zauzima za slavljenje nedjelje kao dana odmora i okupljanja s najbližima.

"Nedjelja se mora dostojanstveno vrednovati jer je ona za nas kršćane Dan Gospodnji, i to je naš susret s Bogom", naglasio je biskup Košić.

Pozvao je odgovorne, nositelje vlasti da se zauzmu za neradnu nedjelju, ističući da se primjereno trebaju nagraditi oni koji zbog službe ipak moraju raditi nedjeljom.

Vraćajući se današnjem događaju, dolasku Betlehemskog svjetla, poželio je vjernicima da im ono bude vodilja kroz ovo predbožićno vrijeme, a predstavnicima vlasti poručio je da vlast obnašaju u što većoj zauzetosti za druge.

"Betlehemsko svjetlo koje će se prvi put ove godine odnijeti u Hrvatski sabor, trebalo bi biti poticaj odgovornima da na prvo mjesto stave brigu za zajednicu, a ne vlastite interese i vlastitu zaradu", napomenuo je u propovijedi biskup Košić.

Također je posebice naglasio kako je Isus Krist na svijet došao za sve ljude, a osobito za one kojima je najteže i koji u Kristu prepoznaju pravo i istinsko svjetlo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙