FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osvanuo Bushov portret oblikovan od majmuna

NEW YORK, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Na velikom digitalnomreklamnom panou na Manhattanu osvanuo je portret američkogpredsjednika Georga W. Busha čiji je lik oblikovan od majmuna - istionaj koji je prošloga tjedna izbačen s umjetničke priredbe u NewYorku.
NEW YORK, 22. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Na velikom digitalnom reklamnom panou na Manhattanu osvanuo je portret američkog predsjednika Georga W. Busha čiji je lik oblikovan od majmuna - isti onaj koji je prošloga tjedna izbačen s umjetničke priredbe u New Yorku.

"Bushovi majmuni", mali akrilik na jedrenom platnu autora Chrisa Savida, izazvao je pravu buru kada se prošloga tjedna pojavio u trgovačkom centru Chelsea Market, posebno nakon što su voditelji tog centra zatvorili umjetničku priredbu.

Magazin Animal, umjetnička publikacija u čijoj je organizaciji održana priredba, tvrdi da su brojni donatori platili da sporni portret bude postavljen na velikom digitalnom reklamnom panou ispred ulaza u Holland Tunnel, kojim prolazi na tisuće putnika na relaciji Manhattan - New Jersey.

Originalna slika bit će ponuđena na internetskoj aukciji, a dio prikupljenog novca planira se donirati roditeljima američkih vojnika koji se nalaze u Iraku, a koji bi od tog novca svojim sinovima i kćerima kupili 'pancirke'.

Američki ministar obrane Donald Rumsfeld bio je početkom mjeseca izložen velikim kritikama vojnika stacioniranih u Kuvajtu koji su se žalili da moraju koristiti 'staro željezo' kako bi oklopili svoja bojna vozila.

"Mnogi moji prijatelji su u Iraku", izjavio je Savido.

Slika prikazuje lik sličan Bushu, ali je lik napravljen od majmuna koji plivaju u močvari. U katalogu priredbe njezina početna cijena kreće se oko 3.500 dolara.

Organizatori očekuju da će sliku, u mjesec dana koliko se predviđa da će stajati na panou, vidjeti više od 400.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙