FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Surgutneftegaz iza kupovine Jukosove imovine

MOSKVA, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Gotovinom bogata privatnanaftna kompanija Surgutneftegaz misteriozni je kupac glavne imovineJukosova carstva, za koju je u nedjelju na aukciji ponudila cijenu od9,35 milijardi dolara, objavio je u utorak ruski dnevni list Gazeta.
MOSKVA, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Gotovinom bogata privatna naftna kompanija Surgutneftegaz misteriozni je kupac glavne imovine Jukosova carstva, za koju je u nedjelju na aukciji ponudila cijenu od 9,35 milijardi dolara, objavio je u utorak ruski dnevni list Gazeta.

Analitičari ističu da bi Surgutneftegaz mogao kasnije prodati netom kupljenu Jukosovu imovinu državnom koncernu Gazpromu, navodi list, podsjećajući da je spomenuta privatna naftna kompanija bliska administraciji ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Surgutneftegaz je jedina kompanija koja bi imala razloga registrirati tvrtku u Tveru, jer jedina ima tamo interesa", rekao je analitičar brokerske tvrtke UFG, nagađajući o tome tko zapravo stoji iza tajnovitog Baikalfinansgrupa, registriranog u tom gradu sjeveroistočno od Moskve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙