FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snižena prognozirana stopa gospodarskog rasta u Njemačkoj

HAMBURG/MUENCHEN, 21. prosinca 2004. (Hina/Dpa - Dva vodeća gospodarskainstituta snizila su u utorak svoje prognoze o rastu njemačkoggospodarstva u 2005. osjetno ispod projekcija njemačke vlade.
HAMBURG/MUENCHEN, 21. prosinca 2004. (Hina/Dpa - Dva vodeća gospodarska instituta snizila su u utorak svoje prognoze o rastu njemačkog gospodarstva u 2005. osjetno ispod projekcija njemačke vlade.

Hamburški institut HWWA predviđa da će najveće europsko gospodarstvo sljedeće godine zabilježiti rast od samo 0,9 posto, što je osjetno manje od prvotno prognoziranih 1,4 posto. Muenchenski institut Ifo prognozira pak da će gospodarski rast u Njemačkoj u 2005. dosegnuti stopu od 1,2 posto.

Oba instituta ocjenjuju da će Njemačka dokončati 2004. sa stopom gospodarskog rasta od 1,7 posto.

Njihove prognoze za 2005. osjetno su niže od projekcija njemačke vlade koja ocjenjuje da će gospodarstvo ostvariti stopu rasta od 1,7 posto, ali i od prognoze objavljene u jesenjem izvješću šest vodećih njemačkih instituta za gospodarska istraživanja u visini od 1,5 posto.

Predsjednik Ifo-a Hans-Werber Sinn izjavio je u utorak da će nezaposlenost u Njemačkoj rasti na početku 2005. zbog vladinih reformi socijalnog sustava i mjera za suzbijanje nezaposlenosti koje stupaju na snagu u siječnju. Na dulji će rok vladine mjere ipak smanjiti nezaposlenost, prognozira Sinn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙