FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn: Hrvatska pozitivan primjer za zapadni Balkan

MOSTAR, 21. prosinca 2004. (Hina) - Povjerenik Europske komisije zaproširenje Olli Rehn je izjavio kako je Hrvatska pozitivan primjer zadruge zemlje zapadnog Balkana u suradnji s međunarodnom zajednicom,ali je upozorio i na nužnost ispunjavanja obveza prema Haaškomtribunalu.
MOSTAR, 21. prosinca 2004. (Hina) - Povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn je izjavio kako je Hrvatska pozitivan primjer za druge zemlje zapadnog Balkana u suradnji s međunarodnom zajednicom, ali je upozorio i na nužnost ispunjavanja obveza prema Haaškom tribunalu.

"Europska unija će finalno otvoriti vrata Hrvatskoj kada izvrši potpunu suradnju s Haaškim tribunalom", izjavio je Rehn u intervjuu televiziji BiH u ponedjeljak navečer.

Na novinarski upit što će se dogoditi ako Hrvatska optuženog za ratne zločine Antu Gotovinu do proljeća ne izruči Haaškom tribunalu, Rehn je rekao kako vjeruje da će "Hrvatska dati sve od sebe da ispuni tu obvezu".

"Nadam se da će locirati mjesto gdje se Gotovina skriva i izručiti ga Haaškom tribunalu", dodao je Rehn.

Povjerenik Europske komisije za proširenje boravio je početkom tjedna u dvodnevnom posjetu BiH, gdje je u razgovorima s tamošnjim dužnosnicima istaknuo kako su suradnja s haškim tribunalom i novi ustroj policijskih snaga na vrhu popisa najvažnijih uvjeta koje BiH mora ispuniti prije nego li započne pregovore o stabilizaciji i pridruživanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙