FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordna svjetska proizvodnja čelika

PARIZ, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Svjetska proizvodnja čelika,poticana enormnom potražnjom iz Kine, ove će godine dosegnuti novurekordnu razinu od milijardu tona, pokazuju podaci Međunarodnoginstituta za željezo i čelik (IISI).
PARIZ, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Svjetska proizvodnja čelika, poticana enormnom potražnjom iz Kine, ove će godine dosegnuti novu rekordnu razinu od milijardu tona, pokazuju podaci Međunarodnog instituta za željezo i čelik (IISI).

"Po prvi puta u svijetu bit će proizvedeno milijardu tona čelika u samo jednoj godini", priopćeno je iz tog instituta.

IISI kompilira podatke iz 62 države vodećih svjetskih proizvođača čelika i procijenio je da je do kraja studenoga u svijetu ukupno proizvedeno 945,2 milijuna metričkih tona te sirovine. Uz prosječnu dnevnu proizvodnju od otprilike 2,8 milijuna metričkih tona, očekuje se da će ukupna proizvodnja do kraja godine premašiti milijardu tona.

Globalna proizvodnja te sirovine lani je iznosila 968,3 milijuna tona. Stručnjaci iz te industrije predviđaju da će proizvodnja nastaviti rasti u u 2005, iako po nešto nižoj stopi.

Iz Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) predviđaju da će proizvodnja čelika u 2004. premašiti 1,02 milijarde tona, a u 2005. 1,06 milijardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙