FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usporavanje rasta industrijske proizvodnje

ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja uHrvatskoj u listopadu bilježi istu razinu proizvodnje kao u prethodnommjesecu, dok je u usporedbi s industrijskom proizvodnjom iz listopadaprošle godine veća za 2,0 posto.
ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u listopadu bilježi istu razinu proizvodnje kao u prethodnom mjesecu, dok je u usporedbi s industrijskom proizvodnjom iz listopada prošle godine veća za 2,0 posto.

Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od studenoga 2003. do listopada 2004. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od studenoga 2002. do listopada 2003. veća je pak za 2,4 posto, podatci su iz desezoniranih vremenskih serija i trend ciklusa koje je objavio Državni zavod za statistiku

Statističari pritom napominju kako mjesečna industrijska proizvodnja, nakon relativno visokog rasta u prva četiri mjeseca ove godine, u sljedećim mjesecima bilježi kontinuirano mali rast ili stagnaciju.

Prema područjima NKD-a 2002., u listopadu u usporedbi s prethodnim mjesecom prerađivačka industrija bilježi rast za 0,2 posto, dok rudarstvo i vađenje bilježi pad za 0,3 posto, a opskrba električnom energijom, plinom i vodom za 1,5 posto.

Industrijska proizvodnja u području prerađivačka industrija u listopadu 2004. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz listopada 2003. porasla je za 2,5 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 5,4 posto, dok je u rudarstva i vađenja pala za 7,1 posto.

Uspoređujući posljednjih dvanaest mjeseci s prethodnih dvanaest mjeseci (prosječna verižna godišnja stopa promjene), prerađivačka industrija porasla je za 2,8 posto, opskrba električnom energijom, plinom i vodom za 3,6 posto, dok je rudarstvo i vađenje palo za 2,5 posto.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙