FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "1001 film koji svakako trebate pogledati"

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - U zagrebačkoj knjižari ProfilMegastore večeras je predstavljena knjiga "1001 film koji svakakotrebate pogledati" autora i glavnog urednika Stevena J. Schneidera, uprijevodu Gorana Marinića, Milene Benini i Marka Fančovića.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - U zagrebačkoj knjižari Profil Megastore večeras je predstavljena knjiga "1001 film koji svakako trebate pogledati" autora i glavnog urednika Stevena J. Schneidera, u prijevodu Gorana Marinića, Milene Benini i Marka Fančovića.

Taj vodič kroz filmsku umjetnost objavio je 2003. u Londonu poznati izdavač Quintet Publishing, dio grupe Quarto, a sada je izdan i hrvatski prijevod u nakladi Izdavačke kuće Stanek d.o.o. iz Varaždina.

Filmski kritičar i urednik filmske redakcije HRT-a Tomislav Kurelec rekao je da je riječ o vrlo dobrom izboru iz filmske produkcije te da su zastupljeni filmovi različitih žanrova.

Ocijenio je da su tekstovi o filmovima vrijedan prilog poznavanju svjetske kinematografije te da su napisani privlačno, ne samo za one koji se bave filmom, nego i za prosječne gledatelje.

"Smatram da je riječ o vrijednom djelu jer su kritike o filmu pisali vodeći filmski kritičari, teoretičari filma, koji su javnosti ponudili svoje kriterije vrednovanja najvećih djela svjetske filmske produkcije", rekao je Kurelec.

Predstavnik izdavača rekao je da je ta knjiga s engleskog prevedena u još desetak zemalja u Europi i svijetu i tiskana u 100 tisuća primjeraka.

Nakon promocije knjige priređena je i projekcija filma "Sherlok Jr." Bustera Keaton iz 1924. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙