FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen roman "Ljubav Gagule Petog" Hrvoja Kovačevića

Hrvatska-knjige-predstavljanjePredstavljen roman "Ljubav Gagule Petog" Hrvoja KovačevićaZAGREB, ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Roman za djecu i mladež"Ljubav Gagule Petog" Hrvoja Kovačevića, u izdanju biblioteke "Prvipisci" Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, predstavljen jedanas u Zagrebu.
ZAGREB, ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Roman za djecu i mladež "Ljubav Gagule Petog" Hrvoja Kovačevića, u izdanju biblioteke "Prvi pisci" Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, predstavljen je danas u Zagrebu.

Urednik Robert Mlinarec rekao je da je riječ o tinejdžerskom romanu koji je napisao produktivni hrvatski autor za djecu i mladež.

U romanu se radi o obitelji Gagulić i obitelji Sokolić. Obitelj Sokolić je uspješna obitelj, a Gagulići su zgubidani, ali svaki Gagulić uvijek otima curu Sokoliću.

"Jedino zgubidani mogu nešto napraviti u ovom svijetu u kojem živimo", rekao je autor.

Potpredsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade Silvija Šesto rekla je da, ako su nam djeca doista važna, onda bismo trebali znati što čitaju. Za roman "Ljubav Gagule Petog" rekla je da je to ljubavna knjiga, koja joj se jako svidjela i ne bi ju bilo teško ekranizirati.

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi. Uz sedam knjiga iz ciklusa "Tajna..." i knjiga za odrasle, objavljene su mu knjige za djecu "Kuma Slava, brat i krava", "Idemo dalje" i slikovnica "General Kiro miš".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙