FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prizivni sud potvrdio uhidbeni nalog za Pinocheta

SANTIAGO, 20. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Prizivni sud u Santiagupotvrdio je u ponedjeljak uhidbeni nalog za bivšeg čileanskogdiktatora Augusta Pinocheta (89) zbog ubojstava i nestanaka ljuditijekom operacije "Kondor".
SANTIAGO, 20. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Prizivni sud u Santiagu potvrdio je u ponedjeljak uhidbeni nalog za bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta (89) zbog ubojstava i nestanaka ljudi tijekom operacije "Kondor".

Sud je odluku donio jednoglasno.

"Mogu vam samo kazati da su svi članovi suda odbacili žalbu" koju su podnijeli Pinochetovi odvjetnici, rekao je predsjednik četvrtog odjela Prizivnog suda Juan Escobar.

Odvjetnici bivšeg diktatora, koji je u subotu smješten u bolnicu zbog srčanih tegoba, uložili su žalbu na odluku suca Juana Guzmana koji ga je u ponedjeljak optužio za ubojstvo i devet otmica u sklopu istrage o zločinima počinjenim tijekom operacije "Kondor" kojoj je cilj bio eliminacija protivnika diktature.

Pinochetovi odvjetnici žaliti se mogu još Vrhovnom sudu.

Bivši čileanski diktator prvi je put optužen 2000. u predmetu Karavana smrti - vojne skupine koja je u listopadu 1973. diljem zemlje počinila brojne otmice i ubojstva. Suđenje je, međutim, izbjegao zahvaljujući Vrhovnom sudu koji je u srpnju 2002. ocijenio da zbog "blage demencije" nije sposoban odgovarati pred sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙