FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochet u bolnici nakon moždanog udara

SANTIAGO, 18. prosinca 2004. (Hina/AP) - General Augusto Pinochethospitaliziran je nakon što je u subotu doživio moždani udar, samo dannakon što je prizivni sud odgodio odluku treba li potvrditi presudutom bivšem diktatoru i staviti ga u kućni pritvor zbog optužbi okršenju ljudskih prava.
SANTIAGO, 18. prosinca 2004. (Hina/AP) - General Augusto Pinochet hospitaliziran je nakon što je u subotu doživio moždani udar, samo dan nakon što je prizivni sud odgodio odluku treba li potvrditi presudu tom bivšem diktatoru i staviti ga u kućni pritvor zbog optužbi o kršenju ljudskih prava.

Liječnici kažu da je Pinochet imao nekoliko manjih moždanih udara od 1998. Sada mu je 89 godina i pati od blage demencije, dijabetesa i artritisa, a ugrađen mu je i pacemaker.

U petak je Prizivni sud u Santiagu do idućega tjedna odgodio odluku hoće li podržati prvostupanjsku presudu i kućni pritvor zato što je za svoje vladavine od 1973. do 1990. navodno oteo devetero disidenata i jednoga od njih ubio.

Prije tri godine Pinocheta su zdravstveni problemi spasili od suđenja zbog drugih optužba.

"General Pinochet doživio je novi moždani vaskularni incident s gubitkom svijesti", priopćila je u subotu vojna bolnica u Santiagu. Ima neuroloških problema i problema s kretanjem, kaže se u priopćenju, "ali vitalni su znaci stabilni".

Pinochetov glasnogovornik general Guillermo Garin rekao je da je bivši diktator hitno prevezen u bolnicu jer se "za doručkom loše osjećao - kao da će se onesvijestiti, i liječnici su odlučiti odvesti ga u bolnicu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙