FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesićevu kandidaturu potpisom podržali čelnici HNS-a, SDP-a, HSS-a

ZAGREB, 5. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedničku kandidaturu StjepanaMesića za još jedan mandat podržali su danas svojim potpisima nazagrebačkom Trgu bana Jelačića i predsjednici SDP-a Ivica Račan iHNS-a Vesna Pusić, a u Slavonskom Brodu zamjenica predsjednika HSS-aLjubica Lalić.
ZAGREB, 5. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedničku kandidaturu Stjepana Mesića za još jedan mandat podržali su danas svojim potpisima na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i predsjednici SDP-a Ivica Račan i HNS-a Vesna Pusić, a u Slavonskom Brodu zamjenica predsjednika HSS-a Ljubica Lalić.

Račan je, komentirajući činjenicu da je relativno veliki broj onih koji će, ako skupe dovoljan broj potpisa, istaknuti predsjedničku kandidaturu, rekao da "pravih kandidata ima vrlo malo", a što se njega tiče, samo jedan, Stjepan Mesić.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić kazala je kako će na predstojećim predsjedničkim izborima biti jedan glavni kandidat i jedan pomoćni, a da su ostali dio političkog folklora.

Upitana hoće li predsjednički izbori biti svojevrsni test za koaliciju lijevih stranaka koje podupiru aktualnog predsjednika Mesića, kazala je da okupljanje stranaka centra i lijevog centra oko Mesićevog političkog projekta u svakom slučaju pridonosi njihovoj boljoj suradnji.

Svoj potpis na potporu Mesićevoj kandidaturi stavila je danas, ali u Slavonskom Brodu, i zamjenica predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Ljubica Lalić.

Predsjednik SDP-a i bivši premijer Ivica Račan je, komentirajući na traženje novinara sukob predsjednika Republike Mesića i premijera Sanadera oko rada Protuobavještajne agencije (POA), ocijenio kako je izostala neophodna pravovremena komunikacija, pa su nastali problemi za koje odgovornim drži obnašatelje izvršne vlasti.

"Stoga sam podržao potez predsjednika Mesića kada ga već nije poduzeo premijer i izvršna vlast. Izvršna vlast je odbila vidjeti problem i gurala ga pod tepih, pa je reagirao predsjednik Republike", dodao je Račan.

Po njegovu sudu, da je izvršna vlast pravovremeno reagirala, ili da je utvrđena stegovna odgovornost djelatnika POA-e u slučaju ispitivanja novinarke Helene Puljiz, izbjegla bi se još jedna afera.

On smatra da treba utvrditi tko je nedovoljno komunicirao u rješavanju deformacija u radu tajnih službi.

Odgovorio je potvrdno na novinarski upit bi li, da je premijer, supotpisao razrješenje ravnatelja POA-e te dodao da će to vjerojatno učiniti i premijer Sanader koji je na tom slučaju, kako je rekao Račan, izgubio dosta vremena i vjerodostojnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙