FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Loša šala izazvala međunarodnu uzbunu

CANBERRA, 19. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Talijanski turist koji jeputovao Lauda Austrian Airlinesom na liniji između Sydneya i Bečaizazvao je uzbunu međunarodnih razmjera poslavši svojoj supruzi SMSporuku u kojoj joj je rekao da su njegov zrakoplov oteli islamističkiekstremisti.
CANBERRA, 19. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Talijanski turist koji je putovao Lauda Austrian Airlinesom na liniji između Sydneya i Beča izazvao je uzbunu međunarodnih razmjera poslavši svojoj supruzi SMS poruku u kojoj joj je rekao da su njegov zrakoplov oteli islamistički ekstremisti.

Antonio Casale (35) je poslao šaljivi SMS svojoj supruzi nakon polijetanja zrakoplova iz Sydneya, kazavši da su teroristi preuzeli kontrolu nad zrakoplovom i da vode putnike u nepoznatom smjeru.

Njegova je supruga odmah uzbunila talijansku policiju koja je zatim kontaktirala talijansko veleposlanstvo u Canberri nakon čega je upozorena savezna australska policija koja strahuje od novog terorističkog napada.

Australske su vlasti odmah identificirale autora poruke i otkrile da se radi o lošoj šali.

Nakon kontaktiranja pilota, vlasti su saznale da zrakoplov nije otet.

"Sunday Telegraph" piše da je Casalea odvojio kapetan zrakoplova, a austrijska policija uhitila pri slijetanju u Beču. Nakon ispitivanja pušten je bez podizanja optužnice protiv njega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙