FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letica predstavio izborni program i članove izbornog stožera

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat HSP-a SlavenLetica predstavio je danas, na konferenciji za novinare, svoj izborniprogram i članove izbornog stožera.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat HSP-a Slaven Letica predstavio je danas, na konferenciji za novinare, svoj izborni program i članove izbornog stožera.

Letičinu kandidaturu još je jednom podupro predsjednik HSP-a Anto Đapić, ocjenjujući kako je jednogodišnja suradnja, HSP-u donijela Letičino međunarodno iskustvo i prepoznatljivost, a Letici "kredit koji HSP uživa u hrvatskom narodu".

Letica je pak upozorio da njegovi protukandidati još uvijek nisu objavili svoje izborne programe, nego se, kaže, "umjesto toga služe prljavim trikovima".

Ocijenio je da njegovi protukandidati ne vjeruju u hrvatski narod. "Oni ne vjeruju da su osamnaestogodišnjaci bili u rovovima i izjavljuju da Hrvatska nikad nije ratovala s Crnom Gorom", kazao je Letica.

Mesića je još jednom optužio za iznošenje neistina o njihovu susretu na Općinskom sudu u Zagrebu, prigodom ovjere potpisa potpore predsjedničkim kandidaturama.

Ponovio je i tvrdnju da bivši Mesićev savjetnik Željko Bagić u EU nije nepoželjan zbog navodnih veza s Antom Gotovinom, nego zbog sudjelovanja u otmici sina generala Vladimira Zagorca.

Glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića pozvao je da "istraži zašto su u toj otmici sudjelovala dva automobila iz Ureda Predsjednika RH, te zašto je, zapravo, Bagiću zabranjen ulazak u zemlje EU".

Predsjednik Stjepan Mesić jučer je opovrgnuo Letičinu tvrdnji da su automobili iz njegovoga ureda sudjelovali u otmici Zagorčeva sina.

Letica je izrazio sumnju u najavu HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor da će kao predsjednica zagovarati istupanje Hrvatske iz projekta Družba Adria, upozoravajući da je premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader jučer kazao kako je to osobni stav Jadranke Kosor kojeg podržava, a da će HDZ svoj stav donijeti na temelju neovisne stručne analize o utjecaju tog projekta na okoliš.

Letica je pred novinarima potpisao i Višku deklaraciju, koju je 6. prosinca na Visu potpisala nekolicina ekoloških udruga, zahtijevajući napuštanje Družbe Adria, te podsjetio da su se danas navršile dvije godine od pristupanja Hrvatske tom projektu.

Naglasio je da potpisivanje Viške deklaracije očekuje i od svojih protukandidata.

Letica je danas predstavio i pivo "Predsjednički znak", s njegovim likom na etiketi, koje je proizvela Daruvarska pivovara.

Novo pivo nema svoju bezalkoholnu varijantu, a Letica je pojasnio da je to vid prosvjeda zbog "skandalozne odluke" o nula promila alkohola u krvi vozača.

Najavio je da će u Hrvatskom saboru uskoro inicirati donošenje zakona o zaštiti autohtonih malih pivovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙