FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat najavio mogućnost povratka veleposlanika u Izrael

KAIRO, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Egipat je u utorak prvi putspomenuo mogućnost skorog povratka svog veleposlanika u Izrael, javljaegipatska novinska agencija Mena, pozivajući se na "izvore na visokojrazini".
KAIRO, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Egipat je u utorak prvi put spomenuo mogućnost skorog povratka svog veleposlanika u Izrael, javlja egipatska novinska agencija Mena, pozivajući se na "izvore na visokoj razini".

"Novi duh koji vlada u egipatsko-izraelskim odnosima otvara put za povratak egipatskog veleposlanika u Tel Aviv", javlja Mena.

To je prvi put da Egipat otvoreno govori o povratku ne postavljajući uvjete. Službeni predstavnik predsjednikova ureda Magued Abdel Fattah povezao je u nedjelju taj povratak s postizanjem napretka u mirovnim pregovorima.

Mena je u utorak priopćila da se u izraelsko-palestinskom mirovnom procesu događaju pomaci.

Egipat, prva arapska zemlja koja je 1979. zaključila mir s Izraelom, opozvala je u studenom 2000. svog veleposlanika u Izraelu u znak prosvjeda protiv "prekomjerne primjene sile" izraelske vojske na palestinskim područjima od početka Intifade.

Izrael i Egipat su u nedjelju razmijenili zatvorenike, pri čemu je Izraelac osuđen za špijunažu razmijenjen za šestoricu egipatskih studenata koji su ušli na izraelski teritorij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙