FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci se nadaju obnovi mirovnog procesa

RAMALLAH, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Palestinci se nadaju da će sbudućom vladom Ariela Sharona, u koju bi trebali ući i laburisti,obnoviti mirovni proces, rekao je u petak palestinski ministar zaduženza pregovore s Izraelom Saeb Erakat.
RAMALLAH, 10. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Palestinci se nadaju da će s budućom vladom Ariela Sharona, u koju bi trebali ući i laburisti, obnoviti mirovni proces, rekao je u petak palestinski ministar zadužen za pregovore s Izraelom Saeb Erakat.

"Nadamo se da će osnivanje nove izraelske vlade dovesti do obnove mirovnog procesa što će dovesti do završetka izraelske okupacije koja traje od 1967.", izjavio je Erakat, prenosi AFP.

Izraelski premijer je u četvrtak navečer dobio zeleno svjetlo velike većine svoje stranke Likuda za ulazak laburističke oporbe u njegovu vladu.

Ta će pobjeda omogućiti Sharonu da proširi svoju vladu kako bi primijenio plan povlačenja iz pojasa Gaze, predviđen za sljedeću godinu, kojeg nije odobrila parlamentarna većina.

U petak je Sharon pozvao šefa laburističke stranke Shimona Peresa da što prije pokrene pregovore za ulazak njegove stranke u vladu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙