FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić optužio Mesića da je pridonio 25-godišnjoj zatvorskoj kazni Dariju Kordiću

MOSTAR, 18. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatskogbloka Ivić Pašalić optužio je na predizbornom skupu u Mostaruaktualnog hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da je svojim tajnimsvjedočenjem u Haagu najviše pridonio 25-godišnjoj zatvorskoj kazniDariju Kordiću.
MOSTAR, 18. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatskog bloka Ivić Pašalić optužio je na predizbornom skupu u Mostaru aktualnog hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da je svojim tajnim svjedočenjem u Haagu najviše pridonio 25-godišnjoj zatvorskoj kazni Dariju Kordiću.

"Nudili su Dariju (Kordiću) nagodbu da svu odgovornost prebaci na pokojnog predsjednika Tuđmana i Šuška. Nakon što se nije nagodio stigla je odmazda od 25 godina zatvora, čime su Hrvati u BiH označeni zločinačkim narodom. Ključni svjedok je sadašnji hrvatski predsjednik", rekao je Pašalić na skupu u Hrvatskome domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru. Mesićevo svjedočenje pred Haškim sudom (ICTY) ocijenio je "izdajničkim".

Čelnik Hrvatskog bloka kritizirao je i Vladu premijera Ive Sanadera, ocjenjujući sramnim što nitko nije reagirao na Kordićevu presudu niti je kontaktirao njegovu obitelj.

Pašalić je pozvao Hrvate u BiH da ne glasuju za Mesića zbog njegove, kako je rekao, sluganske uloge i izdajničke politike.

"Cilj je ući u drugi krug. Ako tako bude, vi birači možete na godišnji odmor jer ću onoga koji je prodao hrvatske interese i sudjelovao u najnemoralnijim igrama na štetu Hrvata smlaviti do kraja", rekao je.

Ponovio je da se zauzima za uspostavu treće federalne jedinice za Hrvate u BiH. "Ako mi pomognete da postanem predsjednik Republike Hrvatske, onda ću se svom svojom snagom boriti za interese Hrvata u BiH", istaknuo je Pašalić, ističući da bi njegov prioritet u vanjskoj politici bili bosanskohercegovački Hrvati.

Iako snažno kritiziran u bošnjačkim medijima i javnosti, Pašalić će u predizbornoj kampanji govoriti u Sarajevu te sutra biti nazočan na misi u rodnoj Šuici kod Tomislavgrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙