FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić prosvjedovao protiv neprofesinalnosti HTV-a

ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka ipredsjednički kandidat Ivić Pašalić prosvjedovao je danas pred ulazomu kompleks HRT-a zato što nacionalna televizija nije popratila njegovujučerašnju konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao odlukuVrhovnog suda u slučaju Zaklade Hrvatskoga državnog zavjeta.
ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka i predsjednički kandidat Ivić Pašalić prosvjedovao je danas pred ulazom u kompleks HRT-a zato što nacionalna televizija nije popratila njegovu jučerašnju konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao odluku Vrhovnog suda u slučaju Zaklade Hrvatskoga državnog zavjeta.

"Došao sam u dvore Mirka Galića prosvjedovati protiv neprofesionalnosti HTV-a", izjavio je Pašalić. Ustvrdio je da je nacionalna televizija godinama u udarnim terminima vrtila priču o njemu kao pljačkašu Zaklade Hrvatskoga državnog zavjeta, a odbila je javnost izvijestiti o odluci Vrhovnog suda, koji je utvrdio da u radu Zaklade nije bilo nepravilnosti.

Pašalić je istaknuo da je HTV "davao puno prostora onima koji su lagali da je kao predsjednik Zaklade radio nezakonito". Dodao je da su najviše laži o njemu izrekli predsjednik Republike Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i bivši predstojnik Ureda predsjednika Tuđmana Hrvoje Šarinić.

Pašalić smatra da su mu ugrožena temeljna ljudska i građanska prava jer je, rekao je, HTV medij koji se prati u cijeloj zemlji, a i izvan Hrvatske.

Iako je konferenciju za novinare sazvao pred ulazom u ured glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića, portiri Pašaliću nisu dopustili ulaz u zgradu na Prisavlju, pa je s novinarima razgovarao na travnjaku kod ulaza za automobile.

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer izjavio je da Pašaliću nije dopušten ulaz u kompleks na Prisavlju jer samo HRT može sazivati konferencije za novinare u svojim prostorijama.

U naknadno poslanom priopćenju HRT je odbio Pašalićeve optužbe da je ugrozio njegovo građansko pravo na istinu zato što nije poslao novonare.

HRT najprije želi istaknuti da je u svojim emisijama na koje gospodin Pašalić ima primjedbe prenosio informacije iz službenih državnih izvora, a zatim i izvijestiti javnost da je jučerašnji Dnevnik HTV-a objavio informaciju o spomenutoj konferenciji za novinare i ponudio gospodinu Pašaliću da pred kamerom ili telefonski snimi i svoju izjavu, ali on je tu ponudu odbio, stoji u priopćenju glasnogovornika HRT-a.

(Hina) xam ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙