FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivić Pašalić: kampanja neće trajati koliko je propisano

SLAVONSKI BROD, 10. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskogbloka i kandidat te stranke za predsjednika Republike Ivić Pašalićocijenio je večeras u Slavonskom Brodu da je odluka o raspisivanjupredsjedničkih izbora protuustavna jer, kako tvrdi, kampanja nećetrajati onoliko koliko je zakonom minimalno propisano.
SLAVONSKI BROD, 10. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka i kandidat te stranke za predsjednika Republike Ivić Pašalić ocijenio je večeras u Slavonskom Brodu da je odluka o raspisivanju predsjedničkih izbora protuustavna jer, kako tvrdi, kampanja neće trajati onoliko koliko je zakonom minimalno propisano.

"Provodim konzultacije s nekoliko pravnih stručnjaka i izvjesno je kako ću zbog toga podnijeti ustavnu tužbu", rekao je Pašalić u Slavonskom Brodu na konferenciji za novinare održanoj prije sabora Hrvatskog bloka za Petu izbornu jedinicu.

Pojašnjavajući izjavu o protuustavnosti odluke o raspisivanju predsjedničkih izbora Pašalić je kazao kako čak niti Hrvatska televizija 24. i 25. neće pratiti kandidate.

"Dakle, formalno govoreći, kampanja neće trajati onoliko koliko je zakonodavac minimalno propisao", tvrdi Pašalić.

Rekao da će se, ako on postane predsjednik Republike, o svim bitnim nacionalnim pitanjima odlučivati referendumom. Prije svega o dinamici pristupanja EU, rekao je Pašalić, koji se protivi i ulasku Hrvatske u NATO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙